Draaiboek Onderwijsterras

Organiseer je eigen onderwijsterras - Draaiboek

Een Onderwijsterras is een after-school-drink waar we in de stralende zon (of gietende regen) babbelen over onderwijs. Wat geeft ons goesting, waar doen we het voor, waar worden we warm van? Het zijn hoopvolle waarderende ontmoetingen met gelijkgezinden. Onderwijsterrassen zijn laagdrempelig en plezant al ontstaan er uiteraard ook diepgaande en pittige discussies. Onderwijsterrassen gaan door op de eerste vrijdag van september.

Mystery%20Hub%20logo.jpgEen stappenplan

 1. Vind een (of meerdere) compagnon(s) die samen met jou een onderwijsterras wil(len) organiseren.
 2. Zoek een café met een terras waar je het Onderwijsterras mag organiseren op de eerste vrijdag van september.
 3. Aangezien het in ons land wel eens durft regenen, zoek bij voorkeur een café waar je ook binnen kan of waar een overdekt terras is.
 4. Waarschuw het café en vraag of het iets extra kan doen? Drankjes aan economische prijzen, borrelhapjes op de tafel, een speciale onderwijscocktail/-mocktail,…
 5. Registreer je onderwijsterras bij het Mysterie van Onderwijs. Dan sturen wij je een pimp-je-onderwijsterras-box*. Daarin vind je materiaal om jezelf en je terras te pimpen! Jij betaalt de verzendkosten, wij de rest.
 6. Neem contact op met Schepen van Onderwijs en/of de Dienst Onderwijs van jouw gemeente of stad. Kan je hen verleiden om (1) aanwezig te zijn en (2) de aanwezigen op een drankje te trakteren?
 7. Communiceer! Hoe je dat doet, lees je hieronder.
 8. Deel je werkvorm voor de avond in onze onderwijsterrastoolbox.
 9. Geniet zelf mee van een gezellige avond! Wees op je hoede dat het geen klaagbarak wordt. Zorg voor een vurige, sprankelende avond.

Communiceer over je #Onderwijsterras!

 1. Maak een event aan voor jouw stad of dorp op Facebook of deel het Facebook-event van het Mysterie van Onderwijs. Deel het met je Facebook-vrienden, tag ze of nodig ze uit via het event dat je creëerde.
 2. Nodig de onderwijsmensen of onderwijsliefhebbers uit je netwerk uit via email. Ze moeten niet per se in het onderwijs staan. Een persoonlijke mail spreekt meer aan dan een standaardmail.
 3. Kies voor het sneeuwbaleffect. Spreek gericht 10 mensen aan en vraag of zij ook gericht doorsturen naar 2 of 3 mensen uit hun eigen netwerk.
 4. Verwijs in sociale media naar het event met #Onderwijsterras of personaliseer je hashtag naar #Onderwijsterras{stad/dorp}.
 5. Maak foto’s en deel ze met het Mysterie van Onderwijs via mysterievanonderwijs@gmail.com, Twitter of Facebook.


Download hier het draaiboek


Viewed 2,579 times